Double quality of food in the EU

Pavel Ciaian

Pavel Ciaian from Joint Research Centre of the European Commission gave a talk at RCAB FEM seminar on November, 28, 2024 on double quality of food in the EU. Pavel is a co-author of the paper on double quality of food in the EU that was published in the Food Policy.

Pavel Ciaian graduated from FEM SUA and he has been cooperating scientifically with the Institute of Economic Policy and Finance.

For more details: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306919224001180

Dvojitá kvalita potravín v EÚ

28.11.2024 Pavel Ciaian z Joint Research Centre v Seville prezentoval na RCAB FEM štúdiu o dvojitej kvalite potravín v EÚ, ktorá bola publikovaná v renomovanom časopise Food Policy.  Dvojitá kvalita potravín v EÚ je stredobodom záujmu politikov v krajinách strednej a východnej Európy.  Štúdia dospela k záveru, že výskyt dvojakej kvality potravín sa na jednotnom trhu EÚ znížil, ale rozdiely medzi krajinami v zložení značkových potravín stále existujú a to aj napriek európskej legislatíve, ktorá tomu mala zabrániť. 

Pavel Ciaian je absolventom FEM a dlhodobým spolupracovníkom Ústavu hospodárskej politiky a financií.

Ďalšie podrobnosti tu: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306919224001180